DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU


Jumaat, 4 Jun 2010

Presiden PPP diminta hormati keputusan PM!

Senator Datuk T. Murugiah mahu Presiden Parti Progresif Penduduk (PPP), Datuk M. Kayveas menilai dirinya terlebih dahulu dan menghormati keputusan Perdana Menteri yang masih mengekalkan beliau dalam Kabinet.

Katanya, Kayveas sepatutnya menilai peranannya dalam parti dan keberkesanan PPP sebagai komponen Barisan Nasional (BN) sebelum mempersoalkan tindakan Datuk Seri Najib Tun Razak itu.

"Apakah niat beliau mengeluarkan kenyataan seperti ini. Jika tidak berpuas hati, beliau seharusnya bersemuka dengan Perdana Menteri sendiri. "Tidak sepatutnya beliau membuat kenyataan terbuka yang menggambarkan seolah-olah tidak wujud persefahaman dalam BN," katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Kavyeas semalam yang keliru dengan tindakan Perdana Menteri mengekalkan Murugiah sebagai Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri selepas membuat rombakan kecil dalam Kabinet. Menurut Kavyeas, beliau ingin mengetahui atas dasar apa Murugiah dikekalkan walaupun telah dipecat sebagai ahli PPP.

Jelas Murugiah, Kavyeas sepatutnya menggunakan masa yang ada untuk memperkemaskan partinya yang dilanda masalah berpanjangan termasuk ketidakupayaan PPP untuk memenangi beberapa kerusi semasa Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu.

"Beliau perlu memperbaiki dirinya yang telah ditolak oleh pengundi di Taiping pada pilihan raya umum lalu dengan majoriti sebanyak 11,298 undi. Ia merupakan rekod buruk bagi seorang Presiden parti," kata beliau.

Jelas Murugiah, Kavyeas harus bersyukur dan berterima kasih kepada Perdana Menteri yang memberi peluang kepada wakil PPP untuk berada dalam Kabinet dengan pelantikan Datuk Maglin Dennis D'cruz sebagai Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan.

Pada masa sama, Murugiah mengucapkan terima kasih kepada Najib yang terus mengekalkannya dalam Kabinet dan beliau akan berusaha menyelesaikan masalah rakyat menerusi portfolio Biro Pengaduan Awam (BPA) yang dipegangnya.

Warna-warni politik
Torashah

Tiada ulasan: