DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU


Khamis, 13 Mei 2010

Zulkifli sedih Pas sekongkol dengan DAP!

Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin sedih dengan sikap Pas yang sanggup bersekongkol dengan DAP untuk terus mempermainkan isu kalimah Allah sewaktu kempen Pilihan Raya Kecil Parlimen Sibu walaupun larangan mengenainya telah dikeluarkan oleh pihak berkuasa.

Menurut Zulkifli, beliau sedih kerana Pas yang dahulunya terkenal jelas memperjuangkan Islam dan menjadi harapan sebahagian orang Melayu untuk membawa agenda perjuangan mendaulatkan negara Islam, sanggup bersekongkol dengan DAP melibatkan perkara seperti itu.

"Sudahlah semasa Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor calon yang pernah mempertikaikan pelaksanaan enakmen hudud, qisas dan takzir diberi sokongan penuh oleh kepimpinan Pas.

"Persoalannya, apa hendak jadi dengan Pas? Saya menyeru kepada ahli Pas di peringkat akar umbi, pendakwah dan pejuang Islam, ulama dan ilmuwan yang masih bersama Pas, marilah selamatkan Pas daripada terus hanyut dalam buaian mimpi yang akan menghancurkan parti itu," katanya.

Beliau berkata demikian dalam entri terbaru blognya bertajuk "DAP Laknatullah" di http://zul4kulim.blogspot.com.

Warna-warni politik
Torashah

2 ulasan:

Aku Darah Anak Melayu berkata...

salam,

tahniah atas pendedahan yang berani dalam blog saudara.

adalah dengan rasa hormat dan rendah diri saya menjemput saudara untuk mengikuti blog saya.

~salam perjuangan~

Unknown berkata...

Mcm xde beza je...dap main judi,umno pn main judi gak...dap teguk arak,umno pn teguk arak gak...dap mkn babi,ni je umno belum buat hehe~